Naučte sa ako si vybrať a pripraviť stravu na základe vašej konštitučnej energie, energie stravy a energie prostredia. Na základe nebeských kmeňov a zemských vetiev prítomných v čase nášho narodenia máme každý určité konštitučné predispozície k nerovnováhe nášho organizmu. Tieto predispozície majú väčšiu pravdepodobnosť vstupovať do nášho života v určitých rokoch, kedy prevládajú kmene a vetvy, ktorých charakter nie je kompatibilný s našou individuálnou konštitúciou. Tieto predispozície vieme vypočítať a na základe toho odporučiť individuálne pre každého jednotlivca ako môže pomocou úpravy svojej stravy podporiť rovnováhu zdravia svojho organizmu.
Ako bude kurz prebiehať?
študujete v pohodlí Vášho domova
kompletné podklady ku kurzu vám zašleme okamžite po prijatí úhrady za kurz
nie ste viazaný žiadnym presným dátumom kurzu
dátum, čas a tempo štúdia si volíte podľa Vašich potrieb
ku každému on-line kurzu máte neobmedený prístup k videám
každé video si môžete pozrieť aj viac krát, zastaviť aj vrátiť sa k informáciám, ktoré potrebujete počuť opakovane
všetky videá sú nahrávky zo živých školení vrátane otázok a odpovedí
súčasťou každého on-line kurzu sú aj študijné materiály v elektronickej podobe
nie je potrebné nič inštalovať na počítač
videá su umiestnené na videoportáli Vimeo, ktorý funguje podobne ako Youtube
videá si môžete pozerať cez počítač, notebook, tablet alebo mobil
Čo je zahrnuté v cene kurzu?
16 hodín videozáznamu zo živého školenia vrátane otázok a odpovedí
softvér pre výpočet konštitučných faktorov človeka podľa nebeských kmeňov a zemských vetiev na základe dátumu narodenia
elektronická príručka v rozsahu 116 strán na stiahnutie, v ktorej nájdete popis vlastností energie potravín a užitočné recepty na ich prípravu
Pozrite si ukážku zo školenia
Čo Vás na kurze čaká?
filozofické princípy stravovania
hmota a energia - alchymistické princípy aktivácie stravy
transformácia stravy na qi v organizme
otvorenie princípu zeme v strave
vnútorný význam ohňa v príprave stravy
povaha stravy podľa princípov Yin a Yang
termické charakteristiky stravy - vplyv tepelnej povahy na organizmus
chuťové charakteristiky - vplyv chutí stravy na energiu organizmu
smer pohybu energie v potravinách
princípy Wu Xing - 5 fáz v stravovaní
farba potravín a jej účinky na organizmus
transformácia energie rôznymi spôsobmi prípravy stravy
vitalizácia qi v strave
tropizmus - smerovanie účinku energie stravy na konkrétne orgány, meridiány a telesné substancie
rozlíšenie účinku stravy na základe troch ohrievačov
podrobné charakteristiky obilnín, strukovín, zeleniny, ovocia, mäsa, orechov, húb, korenín, nápojov a ďalších potravín
tonizácia qi, krvy, esencie a vnútorných orgánov pomocou stravy
výber stravy na základe individuálnej konštitúcie človeka - výpočet konštitučných faktorov na základe BAZI
výber stravy na základe aktuálneho zdravotného stavu človeka
výber stravy podľa sezónnej energie ročných solárnych cyklov
výber stravy podľa aktuálneho počasia
výber stravy podľa prevládajúcich vplyvov ročnej nebeskej Qi (Tian Qi) na základe kmeňov, vetiev a oddielov
techniky detoxikácie organizmu pomocou stravy
princípy kombinácie substancií a spôsobov prípravy jedál
princípy prevencie a harmonizácie organizmu pomocou stravy