Praktický kurz Wu Yun Liu Qi (5 pohybov šestorej QI)

Konštitučná taoistická akupunktúra podľa Nebeských Kmeňov a zemských vetiev

História konštitučnej akupunktúry a klasickej čínskej medicíny siaha do veľmi dávneho obdobia. V klasických starobylých rukopisoch ako Nei Jing Su Wen-Ling Shu, Nan Jing, a Jia Yi Jing sa nám zachovali princípy hlbokej konštitučnej harmonizácie organizmu na základe znalostí účinkov a pôsobenia piatich pohybov šestorej qi (Wu Yun Liu Qi). Dnes je tento systém známy pod názvom Nebeské kmene a zemské vetvy alebo aj ako Klasická Taoistická akupunktúra. Wu Yun Liu Qi je forma pôvodnej akupunktúry, ktorá sa počas dlhých stáročí praktizovala v Číne. Jej znalosti sa odovzdávali výhradne ústnou tradíciou a boli previazané na osobnú vnútornú alchymistickú kultiváciu praktizujúcich osôb.

Základom pre harmonizáciu organizmu je výpočet konštitučnej energie človeka na základe jeho roku, mesiaca, dňa a hodiny narodenia. Kombinácia energie nebeských kmeňov a zemských vetiev v štyroch pilieroch (známa ako systém BAZI) spolu s prevládajúcou energiou divízie roku narodenia vytvára energetickú konštitučnú mapu človeka. Všetky vnútorné orgány a meridiány sú previazané na energiu nebeských kmeňov a zemských vetiev. Pomocou konštitučnej mapy vieme odčítať tendencie človeka k nerovnováhe energie v orgánoch a meridiánoch. Mapa nám pomáha dešifrovať koreň nerovnováhy, problémov a patológií a na jej základe vieme efektívne zvoliť výber bodov a meridiánov pre opätovnú harmonizáciu konštitučnej energie človeka. Rovnakou dôležitou časťou je určenie konštitučne nevhodných meridiánov a akupunktúrnych bodov, ktoré nie je vhodné u človeka často používať vzhľadom k oslabeniu jeho osobnej energie.

Pomocou pulzovej diagnostiky zisťujeme aktuálny stav rovnováhy a problémov človeka, čo sa momentálne v jeho organizme deje. Na základe výpočtov konštitučnej mapy, anamnézy, pulzovej diagnostiky a výpočtov aktuálnych časových vplyvov prevládajúcej energie v okamihu harmonizácie volíme techniky a prostriedky na podporenie samoregeneračných schopností organizmu.